DERMATOLOJİ
//* Son Güncelleme: 01.01.2025

Deri dış ortamla temas eden bir organımızdır. Gün içerisinde pek çok etkiye maruz kalır. Çevresel etkiler, kimyasal maddeler, alerjenler ve benzeri uyarıcılara sıklıkla maruz kalmaktadır. Bu nedenle deri hastalıklara açık bir durumdadır. Deride oluşabilecek hastalıklar bazı durumlarda estetik ve kozmetik sorunlara, bazı durumlarda günlük hayatın zorlaşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle dermatolojik hastalıklar fark edildikleri andan itibaren derhal tedavi edilmelidir.
Deri bilimi olarak tanımlanan dermatoloji, ciltteki hastalıklar ve bunların tedavisi ile ilgilenen tıp alanıdır. Halk arasında Cildiye veya Deri ve Zührevi Hastalıkları Bölümü olarak da bilinir. Bu bölümde, hayati öneme sahip deri organımız için her türden rahatsızlık incelenmekte ve tedavi edilmektedir.
Dermatoloji Kliniğinde Hangi Hastalıklar Tedavi Edilir?
Dermatoloji bölümü, tüm cilt hastalıklarının tanı ve tedavisine yönelik hizmet verir. Ciltteki basit aknelerden cilt kanserlerine kadar çok geniş bir yelpazede hastalıkların tedavisi bu bölümde tanılanır ve teşhis edilir. Ayrıca günümüzde talep gören Kozmetoloji Uygulamaları da yine dermatologlar tarafından yapılmaktadır.
Dermatoloji Bölümü Hastalıkları;
Sivilceler (Akne)
Kaşıntı (Pruritus)
Kurdeşen (Ürtiker)
Parazit kaynaklı deri hastalıkları (Bitler, uyuz vb.)
Mantar hastalıkları
Güneş Alerjisi
Ağız içi hastalıkların tedavisi
Egzama rahatsızlıkları
Sedef, liken ve benzeri dermatitler
Saç hastalıkları (kepeklenme, saç derisi egzamaları, genetik saç dökülmeleri vb.)
Behçet hastalığı
Deride iyi ve kötü huylu tümörler
Bağ dokusunda meydana gelen hastalıklar
Pigmentasyon bozuklukları (güneş lekeleri, vitiligo, çiller vb.)
Enfeksiyöz/bulaşıcı döküntülü hastalıklar (kızıl, kızamıkçık, su çiçeği, zona vb.)
Alerjik cilt hastalıkları (böcek sokmaları, gıda alerjileri, ilaç alerjileri vb.)
Cinsel yolla bulaşan deri hastalıkları
Aşırı tüylenme ve terleme hastalıkları
Nasırlar ve siğiller
Benler
Damarsal deri hastalıkları
Tırnak hastalıkları
Beslenme ve metabolik bozukluklara bağlı cilt hastalıkları
Genetik sebeplere bağlı deri hastalıkları
DERMATOLOJİ BÖLÜMÜMÜZDE ÇEŞİTLİ UYGULAMALAR
Saç Analizi ve Saç Dökülmesi Nedenlerinin Araştırılması ve Tedavisi: Saç dökülmeleri vitamin ve mineral eksiklikleri, stres, hormon düzeylerindeki bozukluklar ve mevsimsel değişimlerden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Dönemsel olarak geçici saç dökülmelerinin görülmesi normal olabileceği gibi bu sorunun çok uzun süreler boyunca şiddetlenerek devam etmesi ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Bu nedenle saç dökülmesi problemi olan kişilerde bu sorunun nedeninin araştırılabilmesi ve önlenebilmesi için mutlaka dermatoloji muayenesi gereklidir.
Kriyoterapi: Derideki lezyonları tedavi etmek amacıyla uygulanan dondurma tekniğidir. -196 derece sıvı azot uygulaması ile siğiller, cilt kanserleri, nasırlar, güneş lekeleri, genital bölge siğilleri molluskum kontagiozum gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.
Elektrokoterizasyon: Elektrik akımı kullanılarak lezyonu tedavi amacıyla doku hasarı oluşturmak veya kanamayı durdurmak amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Et benleri, siğiller, sebase hiperplazi, pyojenik granülom, seboreik keratoz gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
Allerji Testleri: Prick (Delme testi), Patch (Yama testi) alerji şüphesi olan bireylerde hastalığın neye karşı ve hangi şiddette olduğunu tespit etmeye yönelik yapılmaktadır.
Lazer Epilasyon - Alexandrite Lazer: Dünya genelinde istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesi amacıyla en sık uygulanan yöntem olan lazer epilasyon, mutlaka dermatoloji uzmanlarının kontrolü altında, cilt tipine uygun cihaz, dalga boyu, seans aralığı gibi faktörlerin belirlenmesi ile hijyenik koşullara dikkat edilerek uygulanmalıdır. Uygun tekniklerle yapılan lazer epilasyon sonucunda istenmeyen tüylerin tamamına yakını kalıcı olarak yok edilebilir. Alexandrite Lazer Cihazı sadece hastanelerde kullanılabilen, dünyada etkisi ve kalitesi ispatlanmış bir cihazdır. Bu cihaz hastanemizde, Dermatoloji Uzmanlarımız gözetiminde sizlere hizmet vermektedir.
Dermokozmetik işlemler:
Botoks Uygulaması: Botoks (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlar. Estetik ve kozmetik amaçlarla, mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki kırışıklıkları azaltmak, oluşumunu engellemek ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla ve kronik migren tedavisinde kullanılabilmektedir.
PRP tedavisi
PRP, hastanın kendi kanından üretilen, yüksek konsantrasyonda trombositlerden oluşan plazma ile yavaşlayan hücre yenilenmesinin yeniden sağlanmasıdır. PRP tedavisiyle cilt gençleştirme ve saç dökülmesi gibi rahatsızlıkların tedavisi hedeflenir. PRP, yüz ve kafa derisi enjeksiyonlarında altı ay gibi bir süre sonra etki gösterir. Bu yöntem saçları besler, ciltte ise oldukça etkili sonuçlar vermektedir.
Kimyasal Peeling Uygulamaları: Ciltte oluşmuş istenmeyen lekeleri gidermek, deriyi canlandırmak, sivilce izlerini yok etmek ve görünüşü iyileştirmek için deriye uygulanan solüsyon işlemlerini kapsar.
Dolgu uygulamaları:
Medikal estetikte en çok başvurulan yöntemlerden birisi de hyalüronik asit bazlı içeriğe sahip olan dolgu uygulamaları ile yapılan işlemlerdir. Bu uygulamalar yaşlanma ile yüzde oluşan ince çizgilerin giderilmesinden ince dudakların dolgunlaştırılmasına, elmacık kemiklerinin daha belirgin kılınmasından yüz ve boyun bölgesinde lifting etkisi yaratmaya kadar geniş bir alanda kullanılır.
Mezoterapi: Deri çatlakları, selülit problemleri, güneş lekeleri, saç dökülmeleri, gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan mezoterapi; minerallerin, vitaminleri, aminoasitlerin ve enzimlerin tek tek ya da farklı karışımlarla cilde enjekte edilmesi yöntemidir.
Plasma Pen Uygulamaları: Plasma Pen cildi doğal yolla sıkılaştırmak ve pürüzsüzleştirmek için kullanılan, cerrahi olmayan bir cihaz ve tekniktir. Bu cihaz Avrupa’da uzun yıllardır popülerdir ve cilt gençleştirme konusunda her geçen gün daha da tercih edilir hale gelmektedir.
Plasma Pen vücudun neredeyse tüm bölgeleri için cilt sıkılaştırma amacıyla kullanılabilir. Bununla birlikte üst ve alt göz kapakları ve ağız çevresindeki ince çizgiler gibi tedavisi zor bölgelerde de etkilidir. Genellikle yüz, boyun ve çene çizgisinde kırışıklıkları ve gevşek cildi tedavi etmek için kullanılır. Plazma Pen, ayrıca kollarda ve karında gevşek cilt için de kullanılabilir. Plazma Pen ayrıca akne izlerinin ve diğer skar türlerinin görünümünü azaltmak için de güzel bir tedavi seçeneğidir.

Telefon
Tel: (0376) 213 30 10 (pbx)
Fax: (0376) 213 34 33
WhatsApp: (0506) 090 30 10
e-posta
Adres
Cumhuriyet Mah. Atatürk Bulv. No:5 18100 ÇANKIRI
Web Adresi
https://karatekinhastanesi.com















