ANESTEZİ VE REANİMASYON
Anestezi ve Reanimasyon Bölümü
Hastane ve diğer sağlık kurumlarında görev alan, hastanın cerrahi müdahale öncesi ve sonrasına kadar nabız, nefes ve tansiyonunu kontrol etmekle görevli olan birimdir. Genel olarak Anestezi konusu bilinse de Reanimasyon da uzmanlık gerektiren bir alandır. Reanimasyon, durmuş olan solunum ya da dolaşım sistemini yeniden işlevsel ve canlı hale getirmek amacıyla yapılan müdahalelerdir. Bu işlem, ameliyat öncesinde, sırasında ya da sonrasında gelişen komplikasyonları önlemek ve hastanın sağlığını korumak açısından önem arz etmektedir. Anestezi ve Reanimasyon Ekibi, özellikle ameliyat sırasında ortaya çıkabilecek olası sorunları gidermek açısından kritik öneme sahiptir.
Anestezi Nedir?
Anestezi; hastanın ameliyat veya diğer müdahaleler esnasında acı hissetmemesi için uygulanan tıbbi uygulamalardır. Anestezi Uygulamaları hastanın ve hastalığın durumuna göre değişebilir.
Anestezi Çeşitleri;
-Genel Anestezi;
Hastanın geçici olarak bilinç kaybı, reflekslerin kaldırılması ve hareketsizlik sağlanır. Bu amaçla kullanılan anestezi ilaçları, anestezi uzmanının denetiminde kullanılır. Genel anestezi süresi ameliyatın süresine göre rahatlıkla uzatılabilir. Ameliyatın bitmesini takiben anestezik ilaçlar kesilerek hasta uyandırılır.
-Bölgesel Anestezi
Hastanın ve ameliyatın türüne göre seçilen ve sık kullanılan bir yöntemdir. Genel Anestezi ’deki gibi hasta tamamen uyku durumuna geçmez, bilinci açıktır fakat işlem bölgesinde ağrı duyusu yoktur.
-Spinal anestezi
Bel seviyesi ya da bu seviyenin altında yapılan cerrahi operasyonlar, sezaryen veya normal doğum öncesinde uygulanabilir. Sezaryen ile doğum esnasında herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmeyen ve doğumun gerçekleşmesinin hemen ardından annenin bebeğini kucağına alabilmesini mümkün kılan anestezi tipidir.
-Lokal anestezi
Bölgesel anestezi ile karıştırılmaması gereken lokal anestezi, sınırlı bölgelerdeki küçük cerrahi işlemler için uygulanır. Apse drenajı, ben alınması, diş çekimi, sünnet, dermatolojik ve estetik girişimler gibi işlemlerde sıklıkla uygulanır. Bu anestezi uygulaması enjeksiyon ya da spreyleme ile yapılabilir. Bu yöntemin anestezi etkili sınırlıdır ve genelde 15 dakikadan kısa işlemler için tercih edilir.
Ameliyathanelerimiz;
Çankırı Özel Karatekin Hastanesi alanında tecrübeli cerrahları, uzman anestezi ekibi ile 3 ameliyathanede hizmet vermektedir. Ameliyathanelerimiz, mikroorganizmaların ve yabancı maddelerin ortama girmesini engelleyen, Tıbbı Havalandırma Sistemleri (Laminar Air Flow) ile donatılmıştır.
Ameliyathanelerimiz modern tıbbın kullandığı son teknoloji 4K Görüntüleme Sistemleri (Endovizyon), Monitörizasyon Sistemleri, Laparoskopik Cerrahi Üniteleri, Artroskopi, Sistoskopi ve Lazer Sistemlere sahiptir.
Hastalarımız ameliyat sonrasında önce uyandırma odalarına alınır, sağlık ekibinin kontrollerinin ardından ilgili servise yönlendirilir.
UZM.DR. HAKAN GÜNDOĞANAnestezi ve Reanimasyon
Telefon
Tel: (0376) 213 30 10 (pbx)
Fax: (0376) 213 34 33
WhatsApp: (0506) 090 30 10
e-posta
Adres
Cumhuriyet Mah. Atatürk Bulv. No:5 18100 ÇANKIRI
Web Adresi